Sardalya Balığı

maxiforum

L: Sardina pilchardus
M: Ateş Balığı
İ: European pilchard
A: Sardine
F: Sardine d”Europe

Deniz Balıkları - TARIM VE SU ÜRÜNLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Vücut yuvarlak, yanlardan hafif basık, solungaç kapakları dalgalı görümündedir. Vücudun yanlarında ve sırta yakın bölgelerde siyah noktalar bulunur. Vücut üst tarafta yeşilimsi, yanlarda gümüşi beyazdır. Vücut hemen dökülebilen pullarla kaplıdır. Solungaç kapakçıklarının kiremitvari dalgalı gümüşlü olması ve vücudunun yanlarında sıra halinde siyah noktaların bulunması karakteristik özelliğidir. 10-25 cm arasında boyları değişmektedir. Sağlık için önemli bir yağ asidi olan Omega-3 açısından çok zengindir.

ÜREME DÖNEMİ : Ekseri sürü halinde dolaşırlar. Yaklaşık 20.000 yumurta bırakırlar. Adeta her dönem (Ocak, Kasım, Aralık dışında) ürerler.

AV YASAĞI : Minimum av boyu 11 cm’dir.

TÜKETİM ZAMANI:

Deniz Balıkları - TARIM VE SU ÜRÜNLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 

TÜKETİM ŞEKLİ: Özellikle Temmuz, Ağustos ayında asma yaprağında ızgarası, ayrıca Salamurası, buğulaması güzeldir.

ixir
Garfield
Hayvanlar.com.tr Türkiye'nin en kaliteli hayvan sever topluluk alanı. Sevimli dostlarımız ile ilgili her tür bilgiyi rahat bir şekilde bulabileceğiniz tek platform.