Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

İnci Balığı Özellikleri ve Bakımı

Tweety

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
7,416
Aldığı Beğeni
1
Yaş
37
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Erkek İnci Balığı Genel Görünümü

Erkek İnci Balığı görüntüsüyle akvaryumun yıldızı olmaya aday balıklardan bir tanesidir. Çivit mavisi rengi ve yüzgeçlerinin üzerinde bulunan beyaz noktalar sayesinde dikkatleri kendine çeker. Vücudu da yüzgeçleri gibi çivit mavisi renginde ve beyaz noktalıdır. Dalgalı kıvrımlar şeklinde yüzerler. Akvaryumda bakımları oldukça kolay olduğundan sık tercih edilirler.




Dişi İnci Balığı Genel Görünümü
Dişi İnci Balıkları ile erkek İnci Balıkları dış görünüş bakımından oldukça farklı görünür. Dişiler kendini yırtıcılardan korumak için bulundukları ortamın rengine göre evrimleşmiştir. Erkekler görkemli çivit mavisi rengindeyken, dişiler kahverengi tonlarındadır. Bununla birlikte yüzgeçleri erkek İnci Balıklarına kıyasla daha küçüktür.

İnci Balığı Üreme Alışkanlıkları
İnci Balığının üreme alışkanlıkları ve yumurtadan çıkma süreci oldukça ilginçtir. Erkek İnci Balığı üreme sırasında dişinin etrafında yüzerek dişiyi çiftleşmeye ikna etmeye çalışır. Dişinin etrafında yüzerken rengi daha parlak ve canlı bir görünüme sahiptir. Dişi çiftleşmeyi kabul ettikten sonra göletin tabanında oyuk açarak yumurtaları uygun bölgeye bırakır. İnci Balıkları üreme döneminde yüze yakın yumurta bırakabilir.
İlk üreme mevsiminden sonra yaklaşık üç kez daha yumurtlayabilirler. Üçüncü yumurtlamadan sonra ise uzun süre yaşamazlar. Üçüncü yumurtlama döneminden sonra ömürleri yaklaşık yedi ay kadardır.

İnci Balığı Besleme
İnci balıkları yumurtadan çıktıktan sonra çok hızlı büyüme ve gelişme gösterir. Bununla birlikte devamlı besin tüketmek isterler. İnci Balıkları üç ay içinde erişkinliğe ulaşabilir ve üreyebilirler. Oldukça kolay ve hızlı büyüyen bu canlılar birçok akvaryumsever tarafından ilgi görmektedir. Böcekler, kurtçuklar, solucanlar ile beslenirler.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular

Son Mesajlar