Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Kedi Eğitimi Tavsiyeleri?

Tweety

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
8,000
Aldığı Beğeni
1
Yaş
38
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Kedimi nasıl eğitirim. Bazı insanlarda kedilerin eğitilemeyeceğine dair yanlış bir algı hakim. Kediler de insanlara bağlı olarak davranışlarını değiştirebilmektedir. Eğer sizler de evinizde bulunan kedileri eğitip ve ev şartlarına daha uygun bir hale getirmek istiyorsanız, şunları uygulayabilirsiniz.

Tuvalet Sorunu
En çok yaşanılan sorunlardan birisidir. Genellikle 4-5 hafta sonra kediler yavaş yavaş dışkılarını kuma yapmayı öğrenmektedirler. Fakat 8 hafta geçmesine rağmen kediniz hala kuma dışkısını yapmasını öğrenmediyse, bu durumda yapabileceğiniz bazı durumlar bulunmaktadır.

İlk olarak kedinize bu durumu görsel olarak öğretmeye çalışmalısınız. Evinize yetişkin ve kuma dışkısını yapmayı bilen bir kedi getirmeniz yeterli olacaktır. Onunla arkadaşlık kuran kediniz ise artık onu örnek almaya başlayacaktır.
Kısa bir süre sonra kedinizin kuma dışkısını yaptığını göreceksiniz.

Kucakta Durmasını Öğretme
Genellikle kediler rahat takılmayı severler. Fakat artık bir sahibi olduğunu ve bazı kurallar olduğunu nazik bir şekilde öğretmeniz gerekmektedir. İnsanlar genellikle kedileri kucaklarına aldıktan sonra huysuzlandığını hissedince geri bırakmaktadır.

Bunun yerine onu sıkmadan, nazik bir şekilde tutmaya çalışın. Kediniz zamanla bu duruma alışacaktır. Daha sonra onu sevip, okşadıktan sonra yere bırakabilirsiniz.

Isırmaktan vazgeçirme
Bu kediler için oldukça normal kabul edilen bir durumdur. Ancak kediniz oyun sırasında ellerinizi ısırırsa, oyunu hemen bitirin. Ayrıca ellerinizi aniden çekip kurtarmaya çalışmayın.

Ellerinizi bir anda çekmeniz, kedinizin bunu oyun olarak algılamasına neden olacaktır. Bu hareketiniz sadece oyunu daha da eğlenceli hale getirir. Oyun oynamaya devam eder. Oyuncaklar ve toplar av olarak daha güvenli olacaktır.

Arkadaş Canlısı Yapın
Kedilerin belli bir süre içerisinde sosyalleşmesi gerekmektedir. Bu genellikle 4 ile 16 hafta arasında değişiklik göstermektedir. Bu dönemde ev bireyleri ve arkadaşlarınız ile tanıştırmak faydalı olacaktır. Bu sayede kediniz hem evdekilere alışacak de arkadaşlarınıza karşı sosyal ve arkadaş canlısı bir hale gelecektir.

Eve Alıştırın
Her kedinin yeni evine alışma süreci farklılık gösterir. Bazı kediler bir haftada, bazıları aylar içinde alışır; bu kişisel özelliklerine göre değişiklik gösterir. Bunun için mutlaka sabırlı olunmalıdır. İlk önce kedinizi küçük, sessiz bir odayla sınırlandırın. Odada saklanabileceği uygun yerler olsun ama bunlar sizin ulaşamayacağınız yerler olmasın. Oyun oynamak kedinizi motive edecektir. Bu yüzden kedinizin oyuncaklarla oynamasını sağlayabilirsiniz.

Eğer bu esnada herhangi bir gerileme belirtisi gösterdiğini hissederseniz onu ‘güvenli’ bölgesine götürmelisiniz. Birkaç gün beklemeli ve sonra odaları öğretmeye yeniden başlamalısınız.

O etraftayken sakin bir ses tonuyla konuşup ağır bir şekilde hareket edin. Kedinize sert bir şekilde baktığınızda veya üstüne doğru yürüdüğünüzde kediniz bunu tehdit algılayabilir. Kediyle iletişime geçtiğinizde ona tepeden bakmak yerine, onun seviyesine eğilin.


Kedinizi asla saklandığı noktadan çıkarması veya kucağa alınması için zorlamayın. Bu onun daha çok korkmasına neden olacaktır. Hatta sizi ısırmaya ve tırmalamaya çalışabilir. O hazır olduğunda size gelecektir.

Tırmalama Sorunu
Kediler doğaları gereği tırmalamayı sever. Bu yüzden kedinize yalnızca tırmalama davranışını başka bir yere yönlendirmeyi öğretmelisiniz.

Kedinize bir tırmalama tahtası alın. Tırmalama tahtasının yakınında kedinizle oyun oynayıp daha sonra sevdiği bir şey vererek onu ödüllendirin. Bir mobilya parçasını tırmaladığında, onu kendi kokusuyla işaretlemeye çalışacaktır.


Kediniz çevreyi keşfetme konusunda istekli davranmaya başlayınca evin diğer bölümlerini keşfetmesine yavaş bir şekilde izin vermelisiniz. Bir anda çok fazla bölgeyi keşfetmesi onun için yorucu olabilir.

Söz konusu mobilyayı kokuyu giderebilecek bir temizleyici ile temizlerseniz, onu tekrar aynı yere gelmekten vazgeçirebilir.

Ayrıca kedinizin eşmeye çalıştığı bölgelere limon sıkabilir, mobilya parçaları üzerine polietilene benzer örtüler koyabilir, çift taraflı bant yapıştırabilir ya da alüminyum folyo ile kaplayabilirsiniz. Bu durumda kediniz yapışkan ve garip görünüme sahip olan kısmı eşelemeyi bırakacaktır.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular