Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Kedi Tuvaleti Nasıl Temizlenir?

Garfield

Admin
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
33,075
Aldığı Beğeni
13
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Ah bir özgür olsalar! Doğada toprak da kum da bol miktarda var. Hiç evdeki gibi kıyıda köşede plastik bir kaba ihtiyaç duymazlardı. Fakat evde bizimle birlikte yaşıyorlar ve maalesef kutu gibi beton duvarların arasında biz onların sevgisine onlar da bizim ilgimize mecburlar. O zaman modern yaşam nasıl ev içlerinde tuvaleti icat ettiyse onlar için de boyuna uygun tuvalet kapları icat etmiş. Nasıl ki farklı farklı klozet modelleri tasarlandıysa onlar için de farklı model tuvaletler mevcuttur.

Nasıl ki bizler için çeşit çeşit tuvalet kağıtları üretiliyor, tüylü dostlarımız için de çeşitli bileşende kedi kumları mevcut. Hangi kedi kumunu kullanacağımızı tercih etmeden önce isterseniz kum çeşitlerini bir tanıyalım ve bunların nasıl temizlenmesi gerektiği hakkında da bir fikrimiz olsun değil mi?

Hangi Kumu Seçeceğiz, Nasıl Temizleyeceğiz?​

Topaklaşan kedi kumunu tercih ediyorsak, temizliğini de oldukça kolay yapabiliriz. Kumu temizlemek için gereken şey küçük bir kum küreği olacaktır. Topaklaşan kumların yapısı gereği kedi idrarını yaptığında kum sıvıyı emer ve topaklaşır. Islak topakları ve kedi kakasını elekle bir poşete toplayabiliriz. Temizlik sırasında eldiven kullanırsak daha rahat hareket edeceğimizi unutmayalım. Eğer kabın içindeki kum azaldıysa temiz kum ilave edebiliriz. Tuvalet kabını en az ayda bir defa tamamen döküp, kabı da çamaşır suyuyla yıkamalıyız. İyice duruladıktan sonra tamamen kurumasını beklemeliyiz. Yıkama sıklığını azaltmak için tuvaletlerde özel, ipli poşetlerden de kullanabiliriz. Poşeti kabın kenarlarından geçirerek üstünü de 7-8 cm yüksekliğe ulaşana kadar temiz kumla doldurmalıyız.

Eğer kristal silika kumu tercih ettiysek, bu kumun özelliği gereği silika sıvıyı kolayca emer. Kedinin kakasını da kum üzerinden eldivenle ya da kürekle alabilirsiniz. Silika kum kullanımında aynı şekilde on beş gün ya da ayda bir tüm kabı güzelce yıkamalısınız.

Kedi kumunda kedimizin tuvaletini yapması sonucu her ne kadar temizlesek de kötü kokular kalabileceğinden, kum kokusu giderici kullanarak koku sorununun önüne geçebiliriz.
Diğerleri kadar yaygın olarak kullanılmasa da, pek bilinmediğinden olsa gerek çam kedi kumu temizliği de oldukça kolaydır. Çam ağacının talaşlarından üretilen kedi kumu doğaldır ve kediniz için de oldukça sağlıklıdır. Kedi idrarını yaptığında bu sefer talaşlar tozlaşır. Çam kedi kumunu tercih ettiyseniz arada bir kum kabını sallayarak temiz talaşların yukarıda kalmasını sağlamalısınız. Kedinin kakasını da kürekle temizleyebiirsiniz. Kum tamamen tozlaştığında da tuvalete döküp sifonu çekebilirsiniz. Doğaya hiçbir zararı yoktur. Kum kabını boşalttığınızda çamaşır suyuyla yıkayıp durulayabilirsiniz.

Kedi tuvaletine kum dökmeden önce pratik kum torbası kullanırsanız, pis kumu komple değiştirmek istediğiniz zamanlarda işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Kedi Tuvaleti Ne Sıklıkta Temizlenmelidir?​

Kediler dostlarımız yazının başında da belirttiğimiz gibi oldukça titiz hayvanlardır. Tuvaletleri onları rahatsız edecek kadar dolduğunda tuvaletlerini yapmamaya başlarlar. Ya da kabın dışına pisleyebilirler. Kirli bir tuvalet tüylü dostlarımızın sağlıkları açısından da oldukça tehlikelidir. İdrar yolları enfeksiyonuna sebep olabilir. Sık temizlenmeyen tuvalet evinizin de kirlenmesine neden olur. Tuvalet kabının içinde kedimizin rahat hareket edebileceği temiz alan kalmadığında patileri dışkısına ya da idrarına bulaşarak mikropların eve yayılmasına neden olabilir. Bütün bu sebepleri göz önüne alarak günde 1 defa ya da 2 günde bir kez mutlaka tuvalet kabından idrar ya da dışkıyı kürekle almanız gerekmektedir. Kedinizin tuvalet alışkanlığına göre de 15 günde ya da ayda 1 kez çamaşır suyuyla yıkayıp temiz kumla değiştirmenizi öneririz. Bir gözünüz kedinizin tuvalet kabında olursa ve bunu rutin bir alışkanlığınız haline getirirseniz hem kediniz sağlıklı ve keyifli olur, hem de temiz bir ev ortamını sağlamış olursunuz.

Kapalı kedi tuvaletlerinin bazıları tasarımları gereği filtreli olarak üretilmişlerdir. Eğer bu özellikte kaplardan birini kullanıyorsanız belirli aralıklarla filtreyi yenisiyle değiştirmeyi de unutmayın.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular